Maxima de luni

Bineinteles ca este marti si cum era si normal, astazi apare maxima de luni. Astazi despre frumusete…

Aristotel zicea ca frumusetea e un dar al zeilor, Socrate o considera o domnie de scurta durata, Platon, o superioritate de la natura, Theofrast, o inselaciune muta, Theocritos o pedeapsa de fildes, iar Carneade, o domnie fara paznici. Iar Francis Bacon scria in „Eseuri” ca frumusetea seamana cu fructele varatice: se strica lesne si nu pot sa tina multa vreme. Si, de cele mai multe ori, frumusetea da nastere la o tinerete desfranata si la o batranete ruinata.

Reclame

2 gânduri despre “Maxima de luni

  1. In viata punem mult pret pe exterior, investim multi bani si timp pentru a pastra FRUMUSETEA pina in ultima clipa.Frumusetea nu trebuie vazuta ca pe ceva esential. Frumusetea vine din suflet, din rezultatul actelor noastre. Chiar daca ai 20 de ani dar un suflet meschin, ochii tai doar asta reflecta si stim cu totii ca ochii sint oglinda sufletului. Dar poti sa ai 60 de ani si riduri pe masura, dar un suflet plin de bunatate, intelegere si compasiune. E clar ca cei din jur doar asta or sa vada. Toate exterioare dispar in fata unui suflet nobil. Frumusetea are mult mai multe forme.

    1. Dana
      Atunci cand vorbesti despre frumusete in general, ma vad nevoit sa iti dau dreptate. Numai ca maxima mea se referea la frumusetea exterioara…cea care despre care Eugen Ionesco spunea :”Beauty is a precious trace that eternity causes to appear to us and that it takes away from us. A manifestation of eternity, and a sign of death as well.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s