Multiculturalitatea etnica a Canadei

Mama ce cuvant am pus in titlu’ .  Hai ca ma apuc si de scris, da’ stai inca sa  ma mai minunez  un pic de cuvantul asta de 1,2,3…19 litere. Asa…gata mi-a trecut. De ceva timp mi-am schimbat job-ul, nu din considerente financiare sau mai stiu eu ce. Dupa ce am deschis fo’ doua noi fabrici prin frumoasele state uimite unite ale Americii, si i-am bagat ceva „meleoane” in buzunar, fostul meu angajator, mi-a spus cu zambetul pe buze ca nu prea am ce sa fac la respectiva companie. Urmarea? Te concediez pe probleme economice, ca din cauza crizei ca …bla bla-uri d’astea. Cum aici in Canada, nu gasesti de munca decat daca nu vrei, m-am apucat iar de sapa, asta dupa ce am beneficiat din plin de somajul extrabine platit (e cuvant „extrabine” asta?). Dupa ce a trecut ceva timp si am apucat sa cunosc cam 50%  si de fo’ 50%  sa aud de ei, sa vedem statisticile, care sunt aproximative totusi:

1. Quebecosi- 10 sau 11, da’ degeaba. Partea proasta ca sunt pe sus. Adica prin conducere. Si ei nu prea gandesc.

2. Columbieni- multi rau. Si cand spun multi, ma refer la majoritate. Nu are rost sa vorbesc despre ei, m-am racorit aici. Culmea, cel mai bun prieten al meu e columbian. Dar asta parca e facut de alta mama.

3. Romani – fo 6, da’ suntem buni rau. Mari consumatori de bere. Columbienii se credeau grozavi la capitolul asta, dar au dat pe spate cand ne-au intalnit. Apropo, i-am batut si la fotbal de plangeau la fel ca in ’94.

4. Arabi – 3, au fost mai multi, dar au vazut ca e de munca si s-au dus sa vanda pantofi

5. Vietnamezi – 1, super pusti (are 21 de ani)

6. Laosieni (asa s-o scrie astia de vin din Laos?) – 1, alt miez de baiat, castigase o bursa la un colegiu din Boston sa joace baschet, dar problemele familiale l-au adus inapoi in Montreal.

7. Polonezi  – 1, nascut aici ce-i drept, dar dupa creier e normal, nu quebecos.

8. Chilian – 1, like everyone else, ce-i drept cam capos, dar ma rog e sud-american.

9. Negrii – 1, dar s-a dus saracu’. Adica a plecat in alta parte, ca doar munca nu a omorat pe nimeni, si el trebuia sa munceasca doar.

Daca mai aflu natii conclocuitoare, revin.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s