Femeia

Pe vremea cand D-zeu a creat femeia si era cea de-a sasea zi in care lucra din greu, a aparut un inger si a spus :”De ce-i dedici atata timp aceste-i creaturi?” Iar Dumnezeu a raspuns: „Ai vazut lista speciala pe care am facut-o pentru ea? Trebuie sa fie complet lavabila, dar nu din plastic, sa aiba peste 200 de parti mobile, toate substituibile, sa poata functiona cu Cola light si resturi alimentare, sa poata tine patru copii in poala in acelasi timp, sa aiba un sarut care poate vindeca orice durere, de la un genunchi zgariat la o inima franta si va face toate acestea cu doar doua maini.”

Ingerul a fost uimit de cerinte: „Doar doua maini? Nu se poate! Si asta e modelul standard? Dar e prea multa munca pentru o singura zi. Mai bine asteapta pana maine sa-ti sfarsesti lucrul.”

„Ba n-o sa astept”, a protestat Dumnezeu. „Mai am atat de putin pana sa desavarsesc aceasta faptura care imi este atat de aproape de inima. Deja, se poate vindeca singura cand este bolnava si, pe deasupra, poate munci 18 ore pe zi.”

Ingerul s-a apropiat si a atins femeia. „Dar, Doamne, ai facut-o atat de moale.”

„Da, este moale”, a incuviintat Dumnezeu, „dar am facut-o si puternica. Nici n-ai idee cate poate suporta sau indeplini.”

„O sa poata gandi?” a mai intrebat ingerul. Si Dumnezeu a raspuns: „Nu numai ca va putea gandi, ci chiar sa gaseasca

solutii si sa negocieze.”

Atunci, ingerul a observat ceva si, apropiindu-se, a atins obrazul femeii. „Oops, se pare ca din modelul asta se prelinge ceva. Ti-am spus eu ca incerci sa pui prea multe in el.”

„Nu se prelinge nimic, aceea e o lacrima”, l-a corectat Dumnezeu. „Pentru ce e lacrima?” intreba ingerul. „Lacrima este modul ei de a-si exprima bucuria, tristetea, durerea, dezamagirea, iubirea, singuratatea, deznadejdea si mandria.”

Ingerul a ramas impresionat.

„Doamne, esti un geniu, te-ai gandit la toate! Femeia este cu adevarat uimitoare.”

Femeia este un univers, un soare…gravitam in jurul ei si nu putem trai fara lumina ei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s